Tips: Lägga klickgolv!

Att lägga klickgolv är en populär och prisvärd metod för att förnya ett rum. Det finns dock flera viktiga saker att tänka på för att säkerställa att arbetet blir lyckat. Här är några viktiga råd att ha i åtanke:

  1. Förberedelse är nyckeln: Innan du börjar lägga klickgolvet måste du se till att underlaget är jämnt, rent och torrt. Det är viktigt att ta bort eventuella ojämnheter och damm för att säkerställa att golvet ligger plant.
  2. Mät och planera noggrant: Innan du börjar med installationen, mät golvytan noggrant och planera hur brädorna ska placeras för att undvika smala eller ojämna skärningar längs väggarna.
  3. Använd rätt verktyg: Se till att du har rätt verktyg och utrustning, inklusive en såg, en slagkloss, och ett golvsläggverktyg. Detta kommer att göra installationen mycket enklare.
  4. Följ tillverkarens anvisningar: Var noga med att följa tillverkarens anvisningar för det specifika klickgolvet du använder. Olika typer av klickgolv kan ha olika installationsmetoder och krav.
  5. Lägg vikten på låssystemet: När du låser ihop brädorna, se till att du applicerar tillräckligt med tryck för att säkerställa en tät passform. Detta hjälper till att förhindra glapp och eventuell skada på golvet över tid.
  6. Tänk på expansionsskarvar: Ett klickgolv kan utvidgas och dra ihop sig beroende på temperatur och luftfuktighet. Så se till att lämna expansionsskarvar runt omkretsen av rummet för att möjliggöra detta utan att golvet blir skadat.
  7. Ta det lugnt och noggrant: Läggning av klickgolv kan ta tid, så ta det i lugn takt och se till att du arbetar noggrant för att undvika misstag.


Genom att följa dessa råd och vara noggrann i ditt arbete kan du lägga klickgolv på ett sätt som ger ett snyggt och hållbart resultat. Lycka till med ditt projekt!